Socijalistička partija Bijeljina: Gradonačelnik mora raditi u interesu građana

Odbornici Socijalističke partije ne prihvataju da zbog samovolje gradonačelnika LJubiše Petrovića Bijeljina postane mjesto političke krize i crna rupa na političkoj mapi Republike Srpske, stoji u saopštenu GO SP u kome se dalje navodi...

Socijalistička partija Bijeljina: Gradonačelnik mora raditi u interesu građana

"Skidanjem Prijedloga budžeta sa sjednice Skupštine Grada, Petrović je nanio direktnu štetu građanima. Sprečavanjem Koalicije "Dogovor za Bijeljinu'' da podnese amandmane spriječio je povećanje novčanih izdvajanja za pronatalitetnu politiku, za socijalno ugrožene kategorije, uplatu subvencije za pomoć privrednicima i poljoprivrednicima pogođenim djelovanjem virusa korona, dodijelu novčane pomoć roditeljima čija djeca idu u privatne vrtiće, poboljša prevoz učenika, povećaju davanja Pozorištu i drugim korisnicima koji nisu radili zbog KOVID-a ...Petrović je umjesto odgovornosti ponudio proizvoljne kvalifikacije kako su amandmani "arčenje narodnih para''.

Da li je "arčenje narodnih para'' činjenica da je Petrovićeva plata, koja je 12 puta veća od plate odbornika, sigurna jer je na snazi Uredba o privremenom finansiranju, dok su ne usvajanjem budžeta dovedeni u pitanje davanja građanima i realizacija kapitalnih projekata važnih za poboljšanje života svih. Uprkos tome što je budžet dobio saglasnost Ministarstva i odbornici izrazili spremnost da ga izglasaju.

Da li je "arčenje narodnih para'' Petrovićevo ponašanje zbog kojeg u prvih 100 dana ne samo da ništa nije uradio za Grad i građane, nego je pokušao provesti blokade donošenja važnih odluka u Skupštini, prebaciti sopstvenu nesposobnosti na odbornike, izazvati političke sukobe u gradu, do pokušaja neprihvatljivog vrijeđanja odbornika skupštinske većine izdavanjem ličnog saopštenja koje je potpisao kao Uprava Grada?!

Sve je to činio u svrhu samopromocije i pokušaja postavljanja funkcije gradonačelnika izvan i iznad političkog sistema, pokazujući da ne zna ni da je Skupština Grada glavni reprezent volje naroda.

Petrović uporno odbija da, zbog interesa svih, postigne politički sporazum sa Koalicijom "Dogovor za Bijeljinu'' iz koje stoji 38 000 glasova građana. On ne može ili neće da shvati realnost u kojoj sa odoborničkom grupom iza koje stoji samo 8 000 glasova nema dovoljno snage da u skupštini realizuje politiku stvaranja krize koja najvjerovatnije dolazi izvan Bijeljine.

Pozivamo gradonačelnika da prestane sa opstrukcijama rada narodnih predstavnika i procesa donošenja najbitnijih odluka za Bijeljinu, prestane sa neodgovornim ponašanjem i zaustavljanjem projekata ubrzanog razvoja Semberije.Novim avanturama i opstrukcijom volje većine građana Petrović će samo pokazati pravo lice i nespremnost da bude gradonačelnik svih."

Odbornici Socijalističke Partije GO Bijeljina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    6°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

179 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI