DVADESET ŠEST LICA, MUZIKA UŽIVO I DROGA: Na vikendici nadomak Bijeljine policija prekinula korona žurku!

Na vikendici u Dijelovima, nadomak Bijeljine, sinoć je organizovana privatna žurka na kojoj je policija zatekla 26 lica. Na žurci je izvođena muzika uživo, a na licu mjesta pronađena je i medicinska droga.

DVADESET ŠEST LICA, MUZIKA UŽIVO I DROGA: Na vikendici nadomak Bijeljine policija prekinula korona žurku!

U okviru pojačanih aktivnosti Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske sa inspekcijskim organima na kontroli poštovanja zaključaka Republičkog štaba za vanredne situacije, a sve u cilju sprečavanja širenja korona virusa među stanovništvom, 02.04. 2021. godine u periodu od 22,00-24,00 časova realizovana je racija na vikendici u mjestu Dijelovi na području Bijeljine.

- Prilikom kontrole policijski službenici Policijske uprave Bijeljina i inspektori Republičke uprave za inspekcijske poslove zatekli su 22 lica i istovremeno se u objektu izvodila muzika uživo, a još četiri lica bila su ispred objekta. Zbog ometanja policijskih službenika u vršenju službene radnje lišni su slobode lica C.V. iz Bijeljine i T.P. državljanka Republike Srbije. Prilikom pregleda kod lica M.T. pronađena je medicinska drogama koju ista nije imala potrebnu medicinsku dokumentaciju, zbog čega joj je izdat prekršajni nalog, saopšteno je iz PU Bijeljina.

Policijski službenici su zbog nepoštovanja epidemoloških mjera izdali 21 prekršajni nalog, dok je protiv lica T.P. državanke Republike Srbije pokrenut prekršajni postupak.

O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji je naložio da se nakon dokumetovanja krivičnog djela ''Nepostupanje po zdravstvenim propisima'' istom dostavi izvještaj protiv vlasnika vikendice i organizatora zabave.

- U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP Republike Srpske će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti, dodaje se u saopštenju.

Kako nezvanično saznajemo na "korona žurci" bili su prisutni lokalni političari, a jedan od njih je tom prilikom uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA