Oglasio se i Čedomir Jovanović poslije vijesti da će biti priveden

Poziv za ročište sam dobio pre dva sata, pa me veoma zanima ko je izvor za tu informaciju, rekao je lider LDP Čedomir Jovanović povodom vijesti da je Treće osnovno javno tužilaštvo izdalo nalog za njegovo privođenje.

REGION I SVIJET
FOTO: Anadolija

Nalog je izdat jer, kako se navodi, već duže vrijeme izbjegava dolazak u tu instituciju da da iskaz.

"Samo neki sat nakon što sam prvi put dobio poziv, pojavljuje se ova vest. Ni do sada nisam izbegavao pozive već sam, što cela zemlja zna, prethodni put bio u bolnici", navodi Jovanović zaBlic, kojem je dostavio poziv koji mu je tokom dana stigao.

On tvrdi da je u posljednje vrijeme bilo više slučajeva koje tumači kao provokacije.

"Bio sam na poslovnom sastanku kada su četiri policijska automobila zaletela na moje obezbeđenje koje je iz MUP-a. Nakon što su sat vremena držali blokirano pola Voždovca rekli su da je posredi greška. Od kada je počela da se emituje serija 'Porodica' bilo je više provokacija. Ovo je želja da me isprovociraju i konfrontiraju s Vučićem koji nema veze s onim što se dogodilo. Mesecima traje ova agonija s tim da je sada intenzivirana", navodi Jovanović.

Poziv koji je Blic objavio datiran je na 24. jun ove godine i lider LDP će se, kako kaže, uredno odazvati.

"Ja sam 24 sata s policijom. I preko njih su mogli da mi uruče poziv. Kroz medije sam dobio informaciju da izbegavam suđenje. A zašto bih to radio kad sam sve postupke u tom slučaju pred Upravnim sudom dobio", pita Jovanović i kaže da je namjera onih koji ovo čine da on izađe i kaže kako ga Aleksandar Vučić maltretira kao Slobodan Milošević nekad - zaključuje Čedomir Jovanović

  • 05:00

    6°C
  • 08:00

    8°C
  • 11:00

    16°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI