Počast poginulima na 29. godišnjicu formiranja Prve semberske brigade

Odavanjem počasti poginulim borcima Vojske Republike Srpske u Bijeljini je danas obilježeno 29 godina od formiranja Prve semberske lake pješadijske brigade u čijim je redovima za odbranu srpskog naroda i Republike Srpske poginulo 139 boraca.

Počast poginulima na 29. godišnjicu formiranja Prve semberske brigade

Na centralnom trgu ispred spomenika poginulima jedan od komandanata Vlado Simić podsjetio je na ratni put jedinice koja je u svom sastavu imala 2.500 boraca i djelovala na brčanskom i majevičkom ratištu, ali i drugim ratištima gdje se branio srpski narod.

Predsjednik Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović rekao je novinarima da je narod Semberije i Majevice dao veliki doprinos u odbrani otadžbine.

"Prva semberska brigada je i prva organizovana jedinica Vojske Republike Srpske na ovim prostorima", rekao je Stevanović.

Prva semberska brigada odlikovana je Karađorđevom zvijezdom trećeg reda za učešće u odbrani Republike Srpske u odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Parastos poginulim borcima služen je u Spomen-hramu Svetog mučenika kneza Lazara i svih svetih mučenika srpskih u bijeljinskoj kasarni "Vojvoda Stepa Stepanović".

Vijence su na spomenik poginulima položile delegacije Prve semberske brigade, Gradske boračke organizacije i Gradske uprave Bijeljina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA