Bivši bankar pod istragom zbog kriminala teškog pola miliona evra

  • BiH
  • 12. Apr 2021.

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužilaštva BiH u okviru međunarodne istrage finansijskog kriminala teškog oko pola miliona evra pretresa prostorije jednog bivšeg visokog bankarskog službenika u Sarajevu, saopšteno je iz pomenutog tužilaštva.

Bivši bankar pod istragom zbog kriminala teškog pola miliona evra

- Akcija se izvodi u saradnji sa partnerskim institucijama Njemačke i Austrije. Radi se o opsežnoj međunarodnoj istrazi finansijskog kriminala, a pretresi se vrše u okviru aktivnosti međunarodne pravne pomoći i saradnje, sa institucijama Austrije i Njemačke. Istovremeno, operacija je pokrenuta i u ove dvije države. Istraga se odnosi na sumnje u finansijski kriminal i pranje novca, u odnosu na dodjele određenih finansijskih doznaka i uplata u ukupnom iznosu od oko pola miliona evra- navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Dodaje se da se na području BiH traga za osumnjičenim bivšim bankarskim službenikom kako bi on bio ispitan u okviru istrage. Mediji u FBiH navode da se radi o KarlhajncuDobnigu, bivšem direktoru Rajfajzen banke u BiH.

- Istražioci Tužilaštva BiH nalaze se na terenu gdje koordinišu aktivnosti policijskih službenika koji vrše pretrese. Tužilaštvo je u kontaktu i koordinaciji sa kolegama u Njemačkoj i Austriji - rekli su u Tužilaštvu BiH.

Portparol ove institucije Boris Grubešić je istakao da u cilju zaštite istrage, u ovom trenutku ne mmogu davati više informacija ili detalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA