Ugljevik: Dobra epidemiološka situacija u školama

Nastava u tri osnovne škole u Ugljeviku od jutros je bez problema nastavljena za sve učenike u školama gdje je epidemiološka situacija dobra i bez zaraženih virusom korona, rekao je Srni direktor Osnovne škole "Aleksa Šantić" Sreten Lukić.

Ugljevik: Dobra epidemiološka situacija u školama

"Od početka drugog polugodišta u januaru sedam je učenika bilo u izolaciji kao kontakti, sada su tri u izolaciji i nema zaraženih virusom korona. Nijedan nastavnik nije bio u izolaciji, niti zaražen", naveo je Lukić.On je rekao da je dobro što će u narednom periodu direktori osnovnih škola sa Opštinskim štabom za vanredne situacije moći da procijene epidemiološku situaciju i predlože resornom ministarstvu da li da se realizuje redovna ili onlajn nastava.

"Poštujemo uputstva Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i naša želja je da se vratimo na čas od 45 minuta ako se epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona poboljša jer je sadašnji rad sa časom od 20 minuta naporniji, a sa manje rezultata", ukazao je Lukić.

Prema njegovim riječima, nastava se od danas odvija po planu i u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama za učenike od prvog do devetog razreda, a odjeljenja su podijeljena po grupama sa 10 do 13 učenika.

Osnovnu školu "Aleksa Šantić" pohađa 676 učenika, uključujući i pet područnih škola, od kojih će se u narednoj školskoj godini ugasiti područna škola u Starom Ugljeviku zbog širenja površinskog kopa rudnika uglja.

"Opština Ugljevik izgradila je novi školski objekat u Ugljevik Selu, koji će biti useljiv narednog mjeseca i u njemu će se odvijati nastava za učenike iz te mjesne zajednice i područne škole koja se zatvara u Starom Ugljeviku", najavio je Lukić.

Lukić je rekao da je u Osnovoj školi "Aleksa Šantić" u prvi razred za narednu školsku godinu upisano 67 đaka, a u školama u Donjoj Trnovi i Zabrđu upis će biti obavljen krajem aprila. /kraj/ljb/am/foto

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA