Švedska policija upozorila kolege u Evropi na novu "igru" koja se širi popularnom mrežom TikTok

Novi zabrinjavajući izazov ponovo je najavljen na društvenoj mreži TikTok za 15. april. U njemu se, kako je upozorila švedska policija, pozivaju dječaci da pipkaju djevojčice, da to zabilježe kamerom i objave ili proslijede drugim korisnicima.

Švedska policija upozorila kolege u Evropi na novu "igru" koja se širi popularnom mrežom TikTok
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Prema informacijama tamošnjih medija, policija je pozvala sugrađane da prijave ove snimke ili apel za njihovu realizaciju, ukoliko se pojave na mreži, a istovremeno i upozorila škole.

- Mladi to vide kao zabavnu stvar, ali ne znaju kakve posljedice to može da ima. Roditelji mogu da iskoriste priliku i da razgovaraju sa njima šta je legalno, šta nije i neprikladno je. Razlog za ovo saopštenje je da skrenemo pažnju na ponašanje djece koje može biti kriminalno - navodi se u saopštenju.

Ovo je samo jedan u nizu uznemirujućih izazova koji kruže ovom novom društvenom mrežom, koja je, za kratko vrijeme, pobrala veliki broj korisnika širom svijeta.

Nedavno je i Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije izdalo saopštenje povodom poziva na grupno samoubistvo mladih osoba koje se pojavilo na TikToku.

Kineska platforma za postavljanje video-snimaka je zbog toga i onemogućila postavljanje videa djeci mlađoj od 13 godina, kako bi spriječila da najmlađi budu žrtve ovih popularnih i opasnih igara na internetu, prenose Novosti.

Blekaut" izazov

U "blekaut" izazovu, korisnici TikToka, prevashodno djeca i mladi, pozivaju se stežu kaiš oko vrata do onesvešćivanja. Prema nezvaničnim podacima, igrajući ovu igru do sada je stradalo oko osamdesetoro djece širom svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA