Vlada i proizvođači bez dogovora oko uniformi i obuće za MUP?

Između Vlade Republike Srpske i privrednika po svemu sudeći nije dogovoreno ništa konkretno po pitanju izrade uniformi i obuće za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) RS. Iako je zbog toga organizovan sastanak, danas iz Vlade nepotpuno saopštenje.

Vlada i proizvođači bez dogovora oko uniformi i obuće za MUP?

Iz Vlade su saopštili samo da je Višković razgovarao sa predstavnicima Privredne komore i Udruženja tekstila, kože i obuće i da su sastanku prisustvovali ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač, ministar privrede i preduzetništva Vjekoslav Petričević i ministar finansija Zora Vidović.

Kako su naveli, razgovarano je o stanju u oblasti tekstila, kože i obuće, radu firmi u uslovima pandemije, kao i o mogućnostima podrške unapređenju poslovanja.

„Višković je istakao da je sektor tekstila, kože i obuće važan za Republiku Srpsku, te podsjetio da je Vlada kroz kreiranje niza mjera u prethodnim godinama dala značajan doprinos poboljšanju poslovanja u ovoj oblasti. Predsjednik Vlade je naglasio da Vlada ostaje čvrsto opredijeljena da nastavi da pruža podršku razvoju sektora tekstila, kože i obuće, kao i drugim privrednim granama", navedeno je usaopštenju Vlade.

Zanimljivo je da su se sagovornici saglasili da saradnja nije najbolja i da je saopšteno da je„dobra, te postoji prostor za njeno unapređenje".

S predstavnicima Privredne komore koji su bili na sastanku nismo uspjeli stupiti u kontakt do objave ovog teksta.

Podsjećamo, portal CAPITAL objavio je juče da sutekstilci i obućari ljuti na Viškovića jer im je obećao da će biti proizvođači uniformi i obuće za pripadnike MUP-a, ali se to počelo komplikovati zbog čega su zatražili hitan sastanak, koji je danas i održan.

„Obećao nam je da će tender od 11 miliona maraka za uniforme i obuću biti u lotovima i da domaći proizvođači mogu da se prijave, ali sad čujemo da se to komplikuje. Ovaj put nećemo odustati bez borbe, kao što je to bilo prošli put", govorili su juče privrednici koji su danas odlučili da se ne oglašavaju.

Podsjećamo, privrednici su se prije više od tri godine pobunili zbog istog problema.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA