U naredna dva mjeseca razmatranje mogućnosti povećanja plata prosvjetarima

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Natalija Trivić rekla je da će u naredna dva mjeseca biti razmotrena mogućnost povećanja plata prosvjetnim radnicima, u skladu sa stavovima sindikata i Vlade Srpske.

REPUBLIKA SRPSKA

Trivićeva je napomenula da se razmatra mogućnost o povećanju plata, ne samo u prosvjeti, nego i u drugim djelatnostima u Republici Srpskoj.

"U kontinuitetu sarađujemo sa Sindikatom obrazovanja i kulture Srpske, te smo i u protekle tri godine radili na povećanju plata u obrazovanju, ali zbog pandemije virusa korona nismo o tome odlučivali, dok se ne steknu potrebni uslovi", rekla je Trivićeva novinarima u Banjaluci.

Kada je riječ o nastavi za srednjoškolce koja se trenutno odvija onlajn, Trivićeva je rekla da će Republički štab za krizne situacije krajem sedmice razmatrati da li su stvoreni uslovi da se srednjoškolci vrate u školske klupe.

"To će biti jedan od prijedloga Ministarstva prosvjete i kulture, te ćemo, uz konsultacije sa strukom, donijeti konačnu odluku", rekla je Trivićeva.

Govoreći o zahtjevu Sindikata da bude smijenjen direktor Republičkog pedagoškog zavoda Predrag Damjanović, Trivićeva je rekla da su zaključci Sindikata u vezi sa tim poslati Odboru za kadrovska pitanja, koji je nadležan za ispitivanja i procedure oko imenovanja, te da je resorno ministarstvo uradilo šta je u njegovoj nadležnosti.

16°

  • 11:00

    16°C
  • 14:00

    17°C
  • 17:00

    19°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI