Novi detalji o istrazi u vezi sa pola tone kokaina u luci Ploče: Narko-dileri bili upozoreni da su pod istragom

Narko-dilerima koji je trebalo da preuzmu više od pola tone kokaina u kontejneru među bananama u luci Ploče, a koje je naručila firma iz Tuzle, najvjerovatnije je neko dojavio da su otkriveni, te su zbog toga odustali od preuzimanja robe, saznaje “Glas Srpske”.

Novi detalji o istrazi u vezi sa pola tone kokaina u luci Ploče: Narko-dileri bili upozoreni da su pod istragom

Nezvanično, istražioci sumnjaju da su dileri imali informacije o tome da ih policija prati jer su u međusobnim komunikacijama bili oprezni, pa nisu pominjali ni drogu ni pošiljku. Dosadašnja istraga je pokazala da je veći dio droge, vrijedne oko 65 miliona evra, trebalo da preko Tuzle i Banjaluke ide za Srbiju i dalje.

- Istražioci su saznali ko bi mogao da preuzme i distribuiše drogu. Te osobe su praćene, ali su bile oprezne da ne otkriju namjere, niti su se pojavljivale da preuzmu robu - rekao je naš izvor.

Za prevoz kontejnera iz luke Ploče bila je zadužena špediterska firma iz BiH, koja je takođe pod istragom. Prema njegovim riječima, u firmi iz Tuzle koja je naručila banane istražiocima su kazali da nemaju nikakve veze sa drogom.

Narkotici su otkriveni 30. marta u duplom dnu kontejnera i čekalo se neko vrijeme da se vidi ko ih je sakrio u kontejner i naručio. Pošto se niko nije pojavio, hrvatska policija je u saradnji sa kolegama iz BiH, s ciljem otkrivanja naručilaca narkotika, ozvučila kontejner i postavila skrivene kamere, te izvadila drogu, a pošiljka je puštena u BiH u Tuzlu.

-Na odredištu su izvađene banane i naručilac voća se žalio da fali paleta banana. Međutim, niko se nije pojavio kako bi preuzeo drogu, niti je neko pretraživao skriveni dio kontejnera - kazao je naš izvor.

U SIPA su rekli su da radi zaštite istrage ne mogu da govore detalje. Za sada niko nije uhapšen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA