Dom zdravlja Bijeljina demantovao da se vakcinacija obavlja "preko veze"

Iz Doma zdravlja u Bijeljini demantovali su danas lažnu tvrdnju bijeljinskog medija da se vakcinacija protiv virusa korona u ovoj zdravstvenoj ustanovi obavlja "preko veze" i upozorili da je krivično djelo prenošenje glasina, koje u doba opšte opasnosti šire strah među građanima ili izlažu napadima zaposlene u zdravstvenim ustanovama.

BIJELJINA

"Širenje neistina, panike i neprovjerenih informacija izuzetno je opasno u doba pandemije izazvane virusom korona jer dovode do zagušenja zdravstvenog sistema i izlažu neopravdanim napadima one koji se najviše žrtvuju u borbi za zdravlje svih nas", istaknuto je u saopštenju.

Direktor Doma zdravlja Bijeljina Danijela Đukin odlučno odbacuje pokušaje bilo kojeg medija da ova zdravstvena ustanova bude uvučena u političke igre, ne prihvata politikanstvo i sa gnušanjem odbacuje sramne komentare koji blate zaposlene u Domu zdravlja, navedeno je u saopštenju.

"Kao odgovorna ustanova, Dom zdravlja Bijeljina ima uspostavljenu službu koja prima pozive građana, bilježi želje u vezi sa vakcinom koju žele da prime, pravi raspored u zavisnosti od raspoloživosti vakcina i obavještava korisnike o prvom mogućem terminu vakcinacije. Svaka drugačija tvrdnja je najobičnija laž i manipulacija", navedeno je u saopštenju.

Iz Doma zdravlja su ocijenili da je apsurd veći jer je dezinformacija objavljena u danu kada je sa Srbijom dogovoren interventan uvoz više hiljada doza vakcina, dok se istovremeno ulažu ogromni napori za obezbjeđenje novih vakcina u okviru "Kovaks" programa, kao i iz drugih izvora.

"Zakonski posmatrano, svako prenošenje neprovjerenih, nepotvrđenih informacija i glasina koje u doba opšte opasnosti dovode do zabune, šire paniku i strah među građanima ili izlažu napadima zaposlene u zdravstvenim ustanovama predstavlja krivično djelo", zaključili su iz bijeljinskog Doma zdravlja.

Dom zdravlja Bijeljina pozvao je medije da ne nasjedaju na manipulacije, kao i na saradnju radi što efikasnijeg funcionisanja sistema i zaštite zdravlja građana.

21°

  • 14:00

    21°C
  • 17:00

    21°C
  • 20:00

    16°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI