Šeranić: Klinička slika oboljelih mnogo teža nego ranije

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je danas da je klinička slika oboljelih od kovida- 19 u ovom trenutku mnogo teža nego što je bio slučaj u prethodnom periodu.

Šeranić: Klinička slika oboljelih mnogo teža nego ranije

- Samo liječenje je produženo, a posljedice po organske sisteme su mnogo teže nego što je to bilo u novembru. Stalno ponavljam da ne treba da poredimo talase, drugačiji je virus i drugačija je sama klinička slika - rekao je Šeranić novinarima nakon sjednice Republičkog štaba za vanredne situacije.

Šeranić je napomenuo da je, prilikom posjeta intenzivnim njegama u kovid odjeljenjima u Univerzitetskom kliničkom centru i Bolnici Trebinje, primjetio da su gojazni pacijenti rizična kategorija.

On je rekao da će biti potrebno uraditi analizu mortaliteta oboljelih od kovida 19 u ovoj godini, da bi se znalo na koji način djelovati na određene faktore rizika.

Govoreći o kovid pasošima, Šeranić je istakao da svaki građanin u Republici Srpskoj koji završi proces vakcinacije dobija potvrdu o vakcinaciji, te da ostaje da se vidi šta će još biti potrebno obezbijediti za mogućnost putovanja.

- Ono što nam je trenutno najvažnije jeste da se građani vakcinišu - naglasio je Šeranić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA