U akciji "Štit 2021" zaplijenjeno 26.750 kutija cigareta FOTO

U okviru operativne akcije "Štit 2021" pripadnici Jedinice granične policije Trebinje, spriječili su krijumčarenje 26.750 kutija različitih vrsta cigareta na ulasku u Bosnu i Hercegovinu na Zajedničkom graničnom prijelazu Deleuša – Vraćenovići.

REPUBLIKA SRPSKA

- Cigarete su otkrivene detaljnim pregledom teretnog motornog vozila marke „Man" i priključnog vozila marke „Mol", bh. nacionalnih oznaka, i uz pomoć specijalističke opreme, a bile su sakrivene u tovarnom dijelu vozila ispod rude "Boksit". Rudu je iz pravca Crne Gore prevozio državljanin BiH, M.J. (1956.), i nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu robe, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „krijumčarenje" o događaju su obaviješteni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH. Prema njihovim naredbama, M.J. je lišen slobode i u blizini prelaza Deleuša izvršen pretres vozila u kojem su otkrivene cigarete bez akciznih markica.

Cigarete, čija se tržišna vrijednost procjenjuje 133 750 KM i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti, a protiv M.J. bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH.

U toku provođenja aktivnosti koje su doprinijele otkrivanju i dokumentovanju ovog krivičnog djela, pripadnicima JGP Trebinje podršku su pružili službenici Uprave za indirektno oporezivanje BiH na spomenutom graničnom prelazu.

U povodu ovog događaja, direktor Granične policije BiH Zoran Galić je pohvalio rad pripadnika JGP Trebinje koji uprkos teškim uslovima rada u posljednje vrijeme postižu značajne rezultate u sprečavanju svih oblika kriminaliteta.

11°

  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI