Protest vlasnika zbog uklanjanja garaža u ulici Majora Dragutina Gavrilovića

Grupa nezadovoljnih stanara zgrada u ulici Majora Dragutina Gavrilovića u Bijeljini danas se okupila izražavajući protest zbog najavljenog rušenja garaža koje su godinama koristili. Kažu da će njihove garaže uskoro biti uklonjene, a da im nije ponuđeno adekvatno rješenje za novonastali problem.

BIJELJINA

Korisnike i vlasnike garaža u ulici Majora Dragutina Gavrilovića u Bijeljini ove sedmice dočekalo je obavještenje u kojem se navodi da su dužni da do 20. aprila uklone privremene garaže jer je na tom mjestu planirana izgradnja stambeno-poslovnog objekta kao i probijanje puta na mjestu gdje se trenutno nalaze garaže.

Kako prenosi NtvArena od izvođača radova vlasnici su ranije upoznati o izgradnji objekta i trenutno su sporne samo tri garaže koje se nalaze na zemljištu koje je u vlasništvu preduzeća "Grad", dok je drugi dio parcele gdje se gradi stambeni objekat u vlasništvu SPC na mjestu gdje su se nekada nalazile prostorije CPD "Srbadija".

Stanari koji garaže koriste preko trideset godina kažu da su ih na korištenje dobili od preduzeća "Grad" ali da je sporno obavještenje.

Jedan od vlasnika spornih garaža rekao nam je da ih niko nije upoznao o planiranoj izgradnji objekta te da im nije ponuđeno adekvatno rješenje gdje bi mogli da presele garaže koje trenutno koriste.

Stanari traže da im se pronađe nova lokacija za izmještanje garaža.

Stanari dodaju da sada imaju problem sa parkingom jer ne znaju gdje da parkiraju svoja vozila. Odgovore će narednih dana potražiti od nadležnih organa.

12°

  • 08:00

    12°C
  • 11:00

    15°C
  • 14:00

    18°C
Oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI