Gradonačelnik Petrović: Povećati broj djece u predškolskom vaspitanju

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović posjetio je danas predškolsku ustanovu Klub za djecu „Oraščići palčići“ u Velikoj Obarskoj, i najavio snažniju podršku Gradske uprave svim predškolskim ustanovama na teritoriji Grada Bijeljina.

Gradonačelnik Petrović: Povećati broj djece u predškolskom vaspitanju

- Radimo na izjednačavanju cijene boravka u javnim i privatnim predškolskim ustanovama, kao i jednak pristup prema njima, sa ciljem povećanja broja djece koja su uključena u predškolsko vaspitanje. Naša obaveza je da svoj djeci Grada Bijeljina obezbijedimo mogućnost obrazovanja i socijalizacije, u dobrim uslovima i uz kvalitetne pedagoge - istakao je gradonačelnik Petrović.

Djeca ove ustanove su izvela kulturno-umjetnički program za gradonačelnika, a on im je uručio prigodne poklone.

- Trenutno imamo polu-dnevni boravak za djecu i, ukoliko dozvole uslovi, od septembra planiramo da obezbijedimo cjelodnevni boravak u našem klubu, za koji je već zainteresovan veliki broj porodica u selu. Obezbjeđivanje kvalitetnog rada predškolskim ustanovama na selu neophodno je za ravnomjeran razvoj i tretman svih ljudi na području Bijeljine, i ne smije biti razlika u uslovima za razvoj i obrazovanje djece sa sela u odnosu na onu iz grada - naglasila je direktorica Kluba za djecu „Oraščići palčići" Mirjana Kanostrevac.

Klub „Oraščić palčići" postoji već tri godine i nalazi se u prostorijama Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš" u Velikoj Obarskoj.

- Naš prioritet je dobrobit naše djece, zato smo ustupili ovaj prostor Klubu za izvođenje pripremne nastave. Izgradnjom fiskulturne sale oslobodićemo prostor kabineta za fizičko vaspitanje, koji ćemo iskoristiti za proširenje kapaciteta ove predškolske ustanove i obezbjeđivanje uslova za produženi boravak u njoj - dodala je direktorica Osnovne škole „Petar Petrović NJegoš" Mira Savić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA