Manje prijema u bijeljinsku Bolnicu, stanje hospitalizovanih pacijenata i dalje teško

- Na području Grada Bijeljina postepeno se smanjuje broj građana oboljelih od virusa korona čije stanje zahtijeva bolničko liječenje. Postotak zaraženih među testiranim je u prethodnih sedam dana, sa skoro 80 odsto pao na 60 – saopšteno je na današnjoj sjednici Gradskog štaba za vanredne situacije, uz napomenu da su kliničke slike bolnički zbrinutih pacijenata i dalje uglavnom izuzetno teške.

BIJELJINA

Trenutno je na bolničkom liječenju 71 pacijent, od kojih je 18 na respiratorima.

U Bolnici „Sveti Vračevi" očekuju da će i dalje biti manje prijema od otpusta pacijenata oboljelih od virusa korona, ali upozoravaju da predstoji sezona praznika i da ne smije biti opuštanja u poštovanju epidemioloških mjera.

Do sada je vakcinisano preko 3.000 stanovnika Semberije, a oko 1.500 je revakcinisano.Republički i gradski kontrolni organi su od prethodne sjednice Štaba izvršili preko hiljadu kontrola poštovanja mjera kućne izolacije, radnog vremena lokala i drugih epidemioloških mjera i, sem dvanaest kršenja propisanog radnog vremena, za šta su izrečene novčane kazne u iznosu od 20.000 konvertibilnih maraka, nije bilo većih uočenih nepravilnosti.

Gradski štab za vanredne situacije je usaglasio mjere sa mjerama koje je donio Republički štab, prije svega, o nastavku nastave za srednjoškolce i studente, a na narednim sjednicama Štaba učestvovaće i predstavnici aktiva direktora osnovnih i srednjih škola.

18°

  • 11:00

    18°C
  • 14:00

    18°C
  • 17:00

    19°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI