Smrtonosna saobraćajka u Teksasu – nikoga za volanom, da li je „Teslin“ autopilot zakazao

Dvoje ljudi je poginulo u saobraćajnoj nesreći kada je „tesla model S“ udario u drvo i zapalio se. Iako nije pouzdano utvrđeno da je reč o grešci automobilskog sistema „Autopilot“, policija je sigurna da nikoga nije bilo za volanom, jer su dva tela pronašli na suvozačevom i zadnjem sedištu.

REGION I SVIJET

Policija teksaškog okruga Haris saopštila je da je olupina automobila pronađena u predgrađu Hjustona, kao i da su njeni pripadnici sigurni da nikoga nije bilo za volanom u trenutku nesreće, prenosi Si-Bi-Es.

„Na osnovu pozicija tela nakon udesa, uvereni smo da nikoga nije bilo za volanom", rekao je jedan od policajaca Mark Herman za KHOU-TV.

„Tesla model S" se kretao izuzetno brzo i nije uspeo da uđe u krivinu na vreme pre nego što je sleteo sa puta, udario u drvo i zapalio se. Identitet žrtava još nije obelodanjen, ali je policija rekla da su osobe imale 59 i 69 godina.

Kompanija „Tesla" nije još odgovorila na zahteve brojnih medija.

Federalna policija istražuje nekoliko udesa „Teslinih" vozila u kojima je sistem „Autopilot" korišćen.

Automobilska kompanija, inače, upozorava sve mušterije da njihov sistem „Autopilot" ne pruža puni autonomni režim vožnje i da moraju da paze na put i budu spremni da preuzmu kontrolu nad vozilom.

Međutim, Nacionalni odbor za bezbednost u saobraćaju saopštio je prošle godine da dizajn sistema omogućava vozačima da ne obraćaju pažnju na put i da treba ograničiti sistem „Autopilot" na određene prilike.

22°

  • 14:00

    22°C
  • 17:00

    21°C
  • 20:00

    16°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI