Neophodna je zaštita domaće poljoprivredne proizvodnje

U Gradskoj upravi Bijeljina održan je sastanak gradonačelnika LJubiše Petrovića i predstavnika Regionalnog udruženja poljoprivrednika „Sela Semberije i Majevice“ o aktuelnoj situaciji i problemima poljoprivrednih proizvođača Semberije.

Neophodna je zaštita domaće poljoprivredne proizvodnje

- U petak ćemo prisustvovati sastanku predstavnika poljoprivrednih proizvođača i nadležnih institucija u Gradišci, a ukoliko ne dođe do dogovora o zaštiti domaće proizvodnje, koji je neophodan za spas naše poljoprivrede, spremni smo za proteste, koji su najavljeni za četvrti maj. Mi imamo podršku ministara iz reda srpskog naroda u zajedničkim institucijama BiH, ali federalni ministri, nažalost, do sada nisu pokazali dobru volju prema poljoprivrednicima. Ukoliko dođe do opstrukcije zaštite domaće poljoprivredne proizvodnje od strane predstavnika Federacije BiH, mi predlažemo našim predstavnicima da ubuduće blokiraju donošenje svih odluka u zajedničkim institucijama, izuzev onih koje su vitalne za zdravlje i živote građana, poput vakcinacije - istakao je predsjednik udruženja Savo Bakajlić.

Predstavnici udruženja su dodali da je razgovor sa gradonačelnikom Petrovićem bio konstruktivan, i da poljoprivredni proizvođači imaju dobru saradnju sa Gradskom upravom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA