Fudbal, FK Drina i Superliga

Izvještaj pripremio Majo - vjerni navijač fudbalskog kluba Drina iz Amajlija.

Fudbal,  FK Drina i Superliga

Kao što i sami znate svaki muškarac, a i žena je nekada igrao/la fudbal. Ako nije, onda je barem jednom loptu "odalamio" da valja, bilo na stadionu ili u dvorani. Nekad se taj fudbal igrao po seoskim njivama, livadama i pašnjacima no međutim,  danas su neka druga vremena. Fudbal koji se tokom vremena razvio, donio je dosta izmjena osnovnih pravila i adaptacija na lokalne uslove. Istini za volju, fudbal više ne igra sirotinja raja nego bogataši.

Odluka grupe velikih i bogatih evropskih klubova da osnuju Superligu Evrope, koja bi bila zatvorenog tipa, izazvala je mnoštvo negativnih komentara i osuda kako u evropi tako i u selu Amajlije.

Dok uprava kluba (pred ‘'Savinom'' prodavnicom u Amajlijama) još uvijek mudro ćuti i čeka šta će reći alfa i omega opštinskog saveza Bijeljine, Radika Marić, koji je kako se čuje po kuolarima bio na sastanku sa Florentinom Perezom oko preuzimanja uloge gen sek-a takmičenja, igrači su jednoglasni u tome da ta ideja nikada ne urodi plodom.

Kapitena FK ‘'Drine'' iz Amajlija, Mikicu Blagojevića, zatekli smo kako na Džomerovoj vikendici okreće gicu. On je naglasio da igrači Drine ostaju pri stavu da se neće priključiti novoformiranoj ‘'Superligi'' i da je srećan da je ‘'Drina'' ostala u društvu PSG, Dortmunda, Bajern Minhena i drugih.

Prvog strelca ekipe Branu Tawambu zatekli smo pod kravom. Njegov stav je da FK ‘'Drina'' igra čist i esencijalan fudbal. U našem genetskom kodu je da se borimo, a to ćemo i dalje da činimo. Fudbal se igra za publiku i to ćemo i dalje da radimo zbog njih, a ne zbog para.

Navijačka grupa ‘'Crni oblak'' takođe je uz igrače, oni i dalje žele da se igra ‘'4. Semberska liga'', a ne nekakva vještačka ‘'Superliga''.

Iz tabora ‘'Drine'' takođe poručuju da nisu odigrali nijednu utakmicu nakog prekida prvenstva zbog pogoršanja epidemiološke situacije, ali da će biti spremni za nastavak prvenstva ukoliko do njega dođe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA