Twitter omogućio objavljivanje 4K fotografija

Twitter je napravio značajnu promjenu te je omogućio korisnicima iOS-a i Androida da u tvitovima objavljuju fotografije u 4K rezoluciji.

Twitter omogućio objavljivanje 4K fotografija

Twitterova web aplikacija već podržava fotografije visoke rezolucije, do 4.096x4.096 piksela, ali su mobilne aplikacije ograničene na samo polovinu od toga tako da maksimalna rezolucija iznosi 2.048x2048 piksela.

Kompanija je prethodno počela testirati opciju uploada 4K fotografija namijenjenu korisnicima mobilnih uređaja, a sada se čini da je testiranje dobro prošlo s obzirom da je pomenuta opcija sada dostupna svim korisnicima.

Kako bi omogućili novu opciju, korisnici moraju odabrati sekciju "data usage" u podešavanjima Twitterove aplikacije te uključiti opcije "high-qualitiy images" i "high-quality image uploads" namijenjene za gledanje i objavljivanje 4K fotografija.

Također, korisnici mogu izabrati da li će ove opcije biti dostupna za LTE i Wi-Fi mrežu, samo za Wi-Fi mrežu ili u potpunosti ugašene. Na sličan način je moguće upravljati prikazivanjem videa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA