Najbolja saradnja u istoriji

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je saradnja Republike Srpske i Srbije na ekonomskom i drugim planovima do sada najbolja u istoriji ovih odnosa.

Najbolja saradnja u istoriji

Dodik je zahvalio Srbiji jer vodi računa o Srpskoj, čemu posebno doprinosi Aleksandar Vučić kao predsjednik Srbije, koji podržava brojne projekte podrške lokalnim zajednicama, ali i velike projekte poput izgradnje hidroelektana na rijeci Drini, aerodroma u Trebinju, auto-puta koji će spojiti Banjaluku i Beograd i slično.

On je naveo da je Vučića upoznao sa težnjama političkog Sarajeva za eliminacijom prava Srpske, te težnjama pomenutih političkih krugova da uspore razvoj Srpske.

Dodik je rekao da ne stoje tvrdnje političkog Sarajeva i drugih da su predstavnici Srpske "genocidaši", te da su to nepristojne etikete.

"NJihova politika je slabljenje Srpske, ali to nećemo dozvoliti", rekao je Dodik na konferenciji za novinare nakon sjednice Vijeća za saradnju Republike Srpske i Srbije u Palati Republike u Banjaluci.

On je zaključio da Srpska u smislu svog statusa neće voditi nikakav rat, pa ni za svoju samostalnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA