Počela 15. Međunarodna biciklistička trka Beograd - Banjaluka

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović prisustvovao je u Beogradu početku 15. Međunarodne biciklističke trke Beograd – Banjaluka, istakavši da je Gradu Bijeljina velika čast što je još od početaka ovog velikog sportskog događaja, jedan od domaćina biciklistima iz cijelog svijeta.

BIJELJINA

„Po broju učesnika i zemalja iz kojih dolaze, trka Beograd-Banjaluka, odnosno, njena etapa kroz Semberiju je jedan od najvećih godišnjih sportskih događaja u Bijeljini i zato je svaki put, kada nam dođe biciklistički karavan, to za Bijeljince praznik sporta i zdravog načina života", naglasio je Petrović.

On je dodao da je ova biciklistička trka, između ostalog, prilika i da se pokaže gostoprimstvo, kao jedan od zaštitnih znakova Semberije.„Mi smo grad na Drini i Savi koje nas povezuju sa Srbijom, pa zato ovu trku shvatamo i kao značajnu poruku o potrebi prevazilaženja granica između srpskog naroda i država u regionu", poručio je gradonačelnik.

U sklopu Međunarodne biciklističke trke Beograd - Banja Luka, Grad Bijeljina je pokrovitelj cilja druge etape koja se vozi od Obrenovca do Bijeljine 23. aprila i starta treće etape od Bijeljine do Vlasenice 24. aprila.

Inače, Bijeljina je jedini grad u Republici Srpskoj u kojem je i cilj jedne etape i start naredne etape.

15°

  • 11:00

    15°C
  • 14:00

    17°C
  • 17:00

    18°C
Umjereno oblačno

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI