Bijeljinska biblioteka ima najbrojnije članstvo u Srpskoj

Vršilac dužnosti direktora Narodna biblioteka "Filip Višnjić" u Bijeljini Željana Arsenović rekla je ova ustanova već godinama bilježi sve više članova, čije je broj u posljednjih 10 godina utrostručen, te istakla da imaju najveće članstvo u Republici Srpskoj.

Bijeljinska biblioteka ima najbrojnije članstvo u Srpskoj
FOTO: Srna

Arsenovićeva je istakla da se očekuje dobar odziv građana Bijeljine koji će danas moći da kupe sa popustom od 50 odsto godišnju člansku kartu za Narodnu biblioteku "Filip Višnjić" povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava.

Upis u Biblioteku je počeo jutros u 8.00 časova, rekla je Arsenovićeva, a sugrađani ulaze jedan po jedan jer se učlanjenje sprovodi u skladu sa svim higijensko-epidemiološkim mjerama i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

"Očekujemo dobar odziv, a Biblioteka ima i novembarski dan sa popustom učlanjenja" rekla je Arsenovićeva novinarima i dodala da je to jedan od najvećih upisnih dana.

Arsenovićeva je navela da će danas do 18.30 časova učenici osnovnih škola plaćati članarinu dvije i po KM.

"Na odjeljenju za odrasle čitaoce cijena će biti pet KM - za studente, penzionere, osobe koje su nezaposlene uz potvrdu Zavoda za zapošljavanje, te građane starije od 65 godina, a za ostale građane cijena je danas 10 KM", rekla je ona.

Što se trenutnih aktivnosti Biblioteke tiče, u vrijeme pandemije na onlajn platformama sprovode se određene aktivnosti, tako da je skoro završen i "Lutvid` festival", rekla je Arsenovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA