Biciklisti stigli u Bijeljinu, najbrži u drugoj etapi Poljak Stoš

Pobjednik druge etape 15. biciklističke trke „Beograd - Banjaluka“ koja je vožena od Obrenovca do Bijeljine je član poljskog Vostera Patrik Stoš.

Biciklisti stigli u Bijeljinu, najbrži u drugoj etapi Poljak Stoš

Žuta majica je ostala u vlasništvu Justina Volfa iz Bajk eida, ali je njegova prednost samo četiri sekunde.

Neizvjesno je bilo bukvalno do posljednjih desetak metara kada je Stoš imao najviše snage za trijumf. On je u finišu odsprintao Estonca iz poljske ekipe Mazovše serce polski Mikela Reima, dok je treći kroz cilj prošao biciklista Đoti Viktorija Savinija, Andrea Gvardini.

- Mnogo timova je napadalo od samog starta etape, ali smo uspjeli da ostanemo u vrhu grupe tokom cijele trke. Momci su odradili odličan posao, a ja sačuvao dovoljno snage za posljednji sprint - rekao je Stoš.

Bijelu majicu za najboljeg vozača do 23 godine sačuvao je Mika Heming iz Maloja pušbajkersa, baš kao što je i plava ostala u vlasništvu Luke Paeka iz Hrinkova. Crvena je od danas na grudima člana Dukle Adama Folte koji je osvojio najviše bodova u sprintovima.

Sutra je treća, najteža etapa, sa mnogo brdskih ciljeva koji će sigurno dozvoliti čak i slabije plasiranim u generalnom poretku da se pokažu i krenu u napad. Posljednja etapa vozi se u subotu od Prijedora do Banjaluke preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA