DETALJI HAOSA U ZAGREBU: Policija objavila zašto je „audi“ rušio sve pred sobom (VIDEO)

Nakon što je Boško D. (67) vozeći „audi 5“ juče oko 14.30 doslovno „pomeo“ nepropisno parkirane automobile na zagrebačkoj Aveniji Dubrava, ugrozio nekoliko života i potom završio na krovu automobila na sred kolovoza, zagrebačka policija objavila je rezultate policijskog uviđaja.

DETALJI HAOSA U ZAGREBU: Policija objavila zašto je „audi“ rušio sve pred sobom (VIDEO)

Vozač je završio u KBC Zagreb ali policija ga je kazneno prijavila za nasilničku vožnju koju je zabeležilo nekoliko nadzornih kamera na potezu od oko 200 metara širom Avenije Dubrava.

Vest o divljaštvu na prometnoj aveniji i dan posle je glavna tema u samom kvartu ali i celom Zagrebu.

Iz zagrebačke policije otkrivaju da je šezdesetsedmogodišnjak vozio „audi A5" Maksimirskom cestom i da je dolaskom do raskrsnice sa Štefanovečkom stao iza „Mini kupera" kog je vozio četrdesetčetvorogodišnjak.

U jednom trenutku, krenuo je neoprezno unapred pa je prednjim delom udario u stražnji deo „kupera" i odlučio napustiti mesto udara. Potom je povećao brzinu „iz obesti", tvrdi policija, krećući se brzinom većom od 50 kilometara na sat.

Dolaskom do broja 32 Avenije Dubrava izgubio je kontrolu nad „audijem" zbog čega je sleteo desno van kolovoza na južni trotoar gde je prednjom desnom bočnom stranom naleteo na „Reno Kangu" i „Reno Megan" koji su bili nepropisno parkirani na trotoaru.

„Audi" je dalje nastavio nekontrolisano kretanje naletevši na „be-em-ve" koji je takođe bio nepropisno parkiran i koji je od siline udara odbačen na šezdesetsedmogodišnjeg pešaka koji je hodao trotoarom.„Audi" se potom prevrnuo i okrenuo na krov i zaustavio na tramvajskim šinama.

Vozač je kolima hitne pomoći prevezen u KBC Zagreb gde je pregledan i gde su mu konstatovane lakše ozlede.

Delovi vozila su oštetili izlog preduzeća nakon čega je „audi" nastavio nekontrolisano kretanje ostrugavši nekoliko parkiranih vozila koji su takođe bili nepropisno parkirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA