Radnik poražen od Slobode, nemile scene poslije utakmice

Fudbaleri Radnika su napravili korak unazad u borbi za opstanak.

Radnik poražen od Slobode, nemile scene poslije utakmice
FOTO: Siniša Pašalić/RAS Srbija

Na svom terenu Bijeljinci su poraženi od tuzlanske Slobode sa 1:2 i ostali su na pretposljednjoj poziciji na tabeli, a biće zadnji ukoliko Krupa sutra ostvari pobjedu protiv Mladosti.

U devetom minutu pokušao je Abid Mujagić iz daljine, ali je golman Luka Bilobrk bio na mjestu i ukrotio je njegov pokušaj.

Isti igrač je u 17 minutu šutirao glavom poslije centaršuta Saida Husejinovića sa lijeve strane, lopta je išla pod prečku, ali je čuvar mreže domaćih uspio da je izbaci u korner.

Na drugoj strani Bijeljinci su iskoristili prvu pravu šansu, Jovan Motika je lijepo prošao po desnoj strani i ubacio loptu u peterac gdje se dobro snašao Matej Jelić i sproveo je u mrežu.

Na odmor se otišlo sa minimalnom prednošću domaćih, a poslije desetak minuta igre u nastavku došlo je do velikih uzbuđenja.

Fedor Predragović je u 56. minutu odlično uposlio Husejinovića kog je Miloš Simonović oborio u šesnaestercu pa je dosuđen penal.

Bilobrk je zaustavio udarac Dženisa Beganovića, ali je glavni arbitar Mateo Musa na signalizaciju pomoćnika Davora Belje odlučio da se kazneni udarac ponovi, jer je golman Radnika prije vremena napustio gol liniju.

Uzaludni su bili protesti domaćih, a u ponovljenom pokušaju napadač Slobode je u 59. minutu zatresao mrežu.

Gostujući tim je poveo u 69. minutu kada je odbijenu loptu odličnim volej udarcem pored uspavanih defanzivaca Radnika u mrežu poslao Josip Balić.

Pokušavali su Semberci da brzo uzvrate, Popara je u 73. loše šutirao, a četiri minuta kasnije posle ubacivanja Velibora Đurića iz kornera Faruk Gogić je pokušao glavom, međutim za malo je bio neprecizan.

Posalije kratkog dodavanja iz slobodnog udarca Motika je pokušao sa 17 metara na početku sudijske nadoknade, šutirao je veoma jako, a na njegovu i nesreću ostalih u Radniku lopta je bukvalno pogodila golmana Adnana Golubovića.

Poslednju šansu na susretu imao je Gogić u 93. minutu, lopta je prošla tri igrača tuzlanske ekipe i došla do mladog igrača domaćih, ali on nije uspio da je dobro primi, pa ju je neko od gostiju izbacio u korner.

Sudije su poslije susreta morale da napuste teren pod pratnjom redara i pripadnika policije, jer su domaći imali dosta toga da im prigovore, a prednjačio je trener golmana Zoran Sofrenić kojem je pokazan i crveni karton.

Premijer liga BiH, 28. kolo: petak: Radnik - Sloboda 1:2 (1:0), Velež - Borac (20), subota: Krupa - Mladost (15), Sarajevo - Željezničar (16.55), Široki Brijeg - Zrinjski (19.05), ponedjeljak: Olimpik - Tuzla Siti (15 časova).

Plasman: Borac, Sarajevo po 53, Velež 51, Zrinjski 49, Široki Brijeg 45, Tuzla Siti 44, Željezničar 40, Sloboda 31, Mladost 27, Olimpik 23, Radnik 21, Krupa 19 bodova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

11°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    8°C
  • 05:00

    5°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

199 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI