U Banji "Dvorovi" manje pacijenata od plana

Bijeljinska Banja "Dvorovi" je u godini obilježenoj pandemijom virusa korona na stacionarnom tretmanu imala 694 pacijenata sa ukupno ostvarena 7.482 bolesnička dana, navodi se u godišnjem izvještaju o radu ove ustanove.

U Banji "Dvorovi" manje pacijenata od plana

Posredstvom Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske liječeno je 209 pacijenta, 273 lica sprovela su fizikalni tretman o ličnom trošku, 93 pacijenta po konkursu Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite, 87 pacijenata liječeno je prema gradskoj odluci o finansiranju Udruženja penzionera u Bijeljini, šest preko Fonda zdravstvenog osiguranja Brčko distrikta i 26 pacijenata preko Rudnika i termoelektrane "Ugljevik".

U poređenju sa 2019. godinom, zabilježen je pad broja pacijenata na stacionarnom liječenju za 304 i ostvareno je 3.818 manje bolesničkih dana.

Pandemija virusa korona uzrokovala je dvomjesečno potpuno zatvaranje, a od novembra je Banja "Dvorovi" postala "crvena zona" za liječenje kovid pacijenata.

Na smanjen broj gostiju na medicinskom tretmanu uticale su i epidemiološke mjere koje nalažu poštovanje distance pri smještaju u smislu jedan gost - jedna soba.

Banja "Dvorovi" je u prošloj godini, od ugovorenog obima zdravstvenih usluga sa Fondom zdravstvenog osiguranja Republike Srpske od 310.000 KM, realizovala uslugu stacionarne rehabilitacije u vrijednosti od 214.283 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA