Zaštitne mjere za sedam dana prekršilo 65 subjekata u Srpskoj

Republički inspektori su protekle sedmice obavili 544 inspekcijske kontrole poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije, a u 65 slučajeva subjekti su zatečeni u prekršaju.

Zaštitne mjere za sedam dana prekršilo 65 subjekata u Srpskoj
FOTO: Dejan Božić/RAS Srbija

Zbog kršenja mjera izrečene su im kazne u iznosu od 107.000 KM, saopšteno je iz Inspektorata RS.

Poručuju da, s obzirom na tešku epidemiološku situaciju, nadležni kontrolni organi nastavljaju sa intenzivnim kontrolama u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo RS.

- Korišćenjem maske, dezinfekcijom ruku, poštovanjem fizičke distance, ograničavanjem broja osoba koje istovremeno mogu boraviti u objektu, znatno se smanjuje rizik, a građanima se omogućava nesmetana kupovina i korišćenje usluga. Naš zajednički interes je da privredni subjekti svoj rad prilagode trenutnim uslovima kako bi nesmetano radili u obimu u kojem je to moguće, ali uz poštovanje svih epidemioloških mjera - poručuju iz Inspektorata RS.

U okviru sprovođenja navedenih mjera do sada su obavljene 58.843 inspekcijske kontrole u kojima su izrečene kazne od 1.625.200 KM, dok je za 75 objekata izrečena mjera privremene zabrane rada.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA