Milovanović: Gradonačelnik još ne zna koje su mu nadležnosti

Klub odbornika SNSD u Skupštini grada Bijeljina saopštio je danas da je gradonačelnik LJubiša Petrović od direktora lokalnih preduzeća zatražio da mu na mjesečnom nivou dostavljaju izvještaje o svom radu i time ponovo na djelu pokazao kako još ne zna na kojoj se funkciji nalazi i koje su njegove nadležnosti.

Milovanović: Gradonačelnik još ne zna koje su mu nadležnosti

"Prošlo je više od 100 dana od kako je preuzeo dužnost gradonačelnika, a on i dalje luta, baveći se trivijalnim populističkim stvarima i zanemarujući evidentne lokalne probleme koje samo on može riješiti", ocjenjuju odbornici SNSD.

Šef Kluba odbornika SNSD Miroslav Milovanović istakao je da Petrović više od 100 dana svakog dana do podneva ponavlja riječi "nadležnost" , "zakonitost" i "stručnost", a poslije 12.00 časova se ponaša potpuno suprotno, radeći poslove za koje nije nadležan, te mu zamjera da na rukovodeća mjesta postavlja potpuno nestručne kadrove.

"Ovo što ste danas uradili je nastavak politikanstva kojim se uporno i jedino bavite od dana kada ste preuzeli dužnost", smatra Milovanović.

Odbornici SNSD-a su gradonačelniku poručili da svakako treba intenzivno komunicirati i sarađivati sa direktorima, u interesu građana Bijeljine, ali da traženje podnošenja mjesečnih izvještaja pokazuje Petrovićevo elementarno neznanje iz domena njegovih nadležnosti."Imenovani direktori su odgovorna lica u svakoj od firmi i svoje izvještaje o radu podnose isključivo Skupštini grada koja je vrhovni autoritet i nadležna da ocjenjuje stanje u svakom preduzeću. Skupština je ta koja ocjenjuje rad svakog direktora, ne vi gradonačelniče", navodi se u saopštenju.

Ističu da je krajnje vrijeme da se Petrović počne odgovorno ponašati, da prestane zamajavati građane Bijeljine i počne raditi poslove za koje je isključivo on nadležan.

"Predlažemo da za početak krenete od lakših poslova, recimo da date nalog da se počnu kositi i uređivati zelene površine u gradu", poručili su odbornici SNSD-a gradonačelniku Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA