Na području Teočaka spriječeno krijumčarenje 18 migranata

  • BiH
  • 05. May 2021.

Pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, juče su na području opštine Teočak, spriječili su krijumčarenje 18 osoba afroazijskog porijekla u saradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Regionalni centar Tuzla i Policijske stanice Teočak.

Na području Teočaka spriječeno krijumčarenje 18 migranata

- U vezu sa ovim krijumčarenjem dovodi se državljanin Bosne i Hercegovine koji je u vozilu bh. nacionalnih oznaka krijumčario četiri ilegalna migranta. Daljim radom na terenu, pronađena je grupa od 14 migranata, a koja se dovodi u vezu sa krijumčarenim migrantima iz vozila. Organizator krijumčarenja druge grupe migranata koja je pronađena u šumi je osoba afroazijskog porijekla, po izjavi državljanin Pakistana, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva BiH i prema naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH, obavljen je pretres osumnjičenih osoba, a tokom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti novac, mobilni telefoni sa pripadajućim karticama te drugi dokazni materijali.

Svih 18 krijumčarenih migranata je izjavilo da dolazi iz Pakistana.

- U toku dana državljanin Pakistana će, uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „krijumčarenje osoba", biti predat tužiocu Tužilaštva BiH. Dalji rad nad krijumčarenim migrantima nastaviće službenici Službe za poslove sa strancima BiH, stoji u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA