U nedjelju praznik i neradni dan

U skladu sa Zakonom o praznicima Republike Srpske, 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom je republički praznik i neradni dan, naveli su iz Banjalučke Gradske uprave.

U nedjelju praznik i neradni dan

Inače, u dane praznika Republike ne rade republički organi i organizacije, organi jedinice lokalne samouprave, preduzeća, ustanove i druge organizacije i lica koja profesionalno obavljaju uslužne i proizvodne djelatnosti.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na dan republičkog praznika 9. maja, u skladu sa Odlukom o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovinsku, zanatsku i uslužnu djelatnost na području grada Banje Luke, mogu samo da rade u vremenu od 00.00 do 24.00 časa pravna lica i preduzetnici koji obavljaju djelatnost proizvodnje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, i prodaja istih; trgovinski objekti tipa „dragstor" i trgovinski objekti u autobuskim i željezničkim stanicama i na pumpama.

„U vremenu od 8.00 do 21.00 čas mogu da rade trgovine na malo pogrebnom opremom. Na dan republičkog praznika, ugostiteljski objekti imaju mogućnost da rade u skladu sa važećom Odlukom Republičkog štaba za vanredne situacije.

 

21°

  • 17:00

    20°C
  • 20:00

    17°C
  • 23:00

    12°C
Umjereno oblačno

190 cm

Drina Radalj

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI