Šarović: Iz izjava Cvijanovićeve reklo bi se da je u Srpskoj blagostanje

Smiješno je Vladu RS nazvati liderom u okruženju u borbi sa pandemijom što je u jučerašnjem intervjuu istakla Željka Cvijanović – rekao je danas predsjednik SDS Mirko Šarović naglasivši da predsjednica Cvijanović opštu situaciju uljepšava tako da se za neupućene stiče utisak kako je Republika Srpska obećana zemlja.

Šarović: Iz izjava Cvijanovićeve reklo bi se da je u Srpskoj blagostanje

„I golim okom a i zvaničnom statistikom, vidi se da užasno mnogo kasnimo u vakcinaciji, da smo zakazali na svim poljima u odgovoru na zaštitu stanovništva, da uglavnom trošimo vakcine od donacija, jer svoje nismo kupili na vrijeme, te da smo po procentu vakcinasanja stanovništva od samo 3-4% najgori u Evropi kao i da je smrtnost od posljedica kovida među pet najvećih u svijetu" - pojasnio je Šarović.

On je kazao da smo iz intervjua predsjednice saznali da sve napreduje i funkcioniše, da smo najbolji u svemu u regionu a da bi nam i u Evropi trebali pozavidjeti jer po onome što smo čuli, građani imaju sreću i privilegiju da žive u izrazito razvijenoj i naprednoj zemlji a za to blagostanje trebalo bi da zahvale aktuelnoj vlasti SNSD-a.

„Stvarnost je na našu žalost i nesreću potpuno drugačija i porazna, jer Republiku Srpsku, koju ona trenutno vodi, svake godine napušta više od 10 000 mladih ljudi i to, nažalost, upravo zato jer Republiku Srpsku ti mladi ne smatraju poželjnim mjestom za život koje ne pruža nikakvu perspektivu mladom čovjeku" - istakao je Šarović.

Predsjednik SDS je naglasio da su neprihvatljive ocjene predsjednice da je Republika Srpska najbolji primjer za cijeli region kada je u pitanju nabavka vakcine i imunizacija stanovništva protiv pandemije virusa korona na šta je kako Cvijanovićeva kaže „posebno ponosna".

„Za ovakvo stanje neko mora da odgovara i snosi posljedice umjesto što se uprazno hvališemo sa onim što ne postoji" - dodao je Šarović.

Ocjene predsjednice da nedavno zaduženje na Londonskoj berzi, od 800 miliona KM finansijski ne ugrožava Republiku Srpsku i da nismo prezaduženi Šarović naziva izjavom očajnika koji godinama preživljava uzimajući pozajmice i trenutno najskuplje kredite u Evropi kojima zadužuje građane.

„Trenutno smo finsijski nesigurna zemlja bez ikakvog ugleda i kao takvi ne možemo preživjeti bez posuđivanja novca, kao što je to ovaj slučaj zaduživanja na Londonskoj berzi" - zaključio je Šarović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA