Lopare: Otvorena izložba Mitra Simikića

U Centru za kulturu Lopare otvorena izložba umjetničkih fotografija naziva „Retrospektiva dokumentarne stvarnosti“ ugljevičanina Mitra Simikića.

Lopare: Otvorena izložba Mitra Simikića

​„Bez obzira na pandemiju, trudim se da izlažem što je više moguće", rekao je autor izrazivši zadovoljstvo postavkom u Loparama.

Simikić je grafički dizajner, a kaže da je sam proces studiranja bio usmjeren ka fotografiji, pa se to nastavilo tako što je upisao master studije u Novom Sadu, odsjek za fotografiju.

On ističe da je svoj pravac u dokumentarnom stilu našao na konkursu 2012. godine za koji je uradio i svoj prvi projekat „Osluškivanje samoće".Boravio je sa bakom, koja živi u Tobutu kod Lopara.

„Tema je bila napuštanje i izumiranje sela. U tom trenutku sam dobio prvi ozbiljniji odgovor da imam sklonost ka izražavanju i neki svoj vizuelni jezik i odlučio sam da se krećem ka dokumentarnom stilu", dodao je Simikić.

Njegov cilj je stvaranje prostora u kojem publika može naći empatiju prema njegovim subjektima i uključiti se u njihove priče.

Svoja djela izlagao je u Beogradu, Zagrebu, Italiji, Francuskoj, Njemačkoj, ali mu je najbolji osjećaj kada se pojavi pred svojom publikom, pa izdvaja svoju izložbu u Centru za kulturu u Bijeljini.

Izložba u Loparama za posjetioce je otvorena do 17. maja i može se pogledati svakog radnog dana od 8 do 16 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA