U Kini ne mogu da prestanu da komentarišu razvod Gejtsovih

Razvod Bila i Melinde Gejts uzburkao je društvene mreže i javnost u Kini, gde je suosnivač „Majkrosofta" poznat mnogo više od bilo kog drugog preduzetnika sa Zapada.

U Kini ne mogu da prestanu da komentarišu razvod Gejtsovih

Ključne reči: „Bil Gejts" i „razvod" - samo do srede generisale su više od 830 miliona pregleda i 66.000 postova rasprava i komentarisanja na kineskoj platformi Weibo.

Ovakvi podaci pokazuju da je premašen broj od 91. miliona pregleda korisnika koji su se za bračna dešavanja zanimali onda kada su se osnivač „Amazona" Džef Bezos i Makenzi Skot razveli - 2019. godine.

Korisnici ove mreže su se vrlo zainteresovali zarazvod Bila i Melinde Gejts, i za teme kao što su pitanje podele bogatstva, dalji rad „Majkrosofta" i funkcionisanje njihove dobrotvorne fondacije.

Preko svoje filantropske organizacije, par je potrošio 69,2 milijarde dolara na globalno zdravlje, ublažavanje siromaštva i druge inicijative.

Bil Gejts „vredi" oko 187 milijardi dolara, prema Blumberg milijarder indeksu, a par se obavezao da će većinu svog bogatstva dati u dobrotvorne svrhe.

„Ti i Melinda dali ste ogroman doprinos ljudima širom sveta. Čak i ako se u budućem životu ne držite za ruke, nadam se da će vaša fondacija i dalje moći da nastavi i pomogne većem broju ljudi", napisao je jedan korisnik platformeWeibo, odgovarajući na objavu o razvodu.

Kompanija „Majkrosoft", decenijama je gradila dobru atmosferu sa Pekingom. Njeni proizvodi imaju veliko prisustvo u Kini, dok nekih proizvoda drugih tehnoloških kompanija sa Zapada uošte nema na tamošnjem tržištu, prenosi portal9news.com.au.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA