Bolnica Bijeljina: Vodeći stručnjak za prostatu operisao tri pacijenta

Načelnik Evropskog centra za prostatu u Inzbruku urolog Jasmin Bektić izvršio je danas tri operacije prostate u Bolnici "Sveti vračevi" u Bijeljini, uz asistenciju urologa iz ove zdravstvene ustanove.

Bolnica Bijeljina: Vodeći stručnjak za prostatu operisao tri pacijenta

Pomoćnik direktora bijeljinske bolnice za medicinska pitanja Mikajlo Lazić rekao je da je čast i zadovoljstvo da danas u toj medicinskoj ustanovi imaju vodećeg stručnjaka u liječenju i dijagnostici raka prostate.

"Profesor Bektić jedan je od stručnjaka koji ima najveći broj operacija u najkomplikovanijim slučajevima karcinoma prostate. Danas izvodi tri operacije u našoj bolnici, a prisustvovali su im i naši urolozi. Ovo je bio način da našim ljekarima, urolozima i hirurzima prenese velika iskustva i znanje", izjavio je Lazić novinarima.

On je istakao da će biti nastavljena saradnja sa Bektićem, koji će biti jedan od stalnih konsultanata Bolnice u Bijeljini, a redovno će dolaziti u Bolnicu kada budu obavljane najkomplikovanije operacije.

"Karcinom prostate jedan je od čestih karcinoma muškog pola, pa se, na primjer, u Srbiji godišnje dijagnostikuje oko 2.400 slučajeva", rekao je Lazić i dodao da je dolazak ljekara Bektića podigao na viši nivo liječenje ovog oboljenja.

Bektić nije prisustvovao konferenciji za novinare jer je u toku bila operacija trećeg pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA