ŠOK Juventus izbacuju iz Serije A poslije 15 godina

Problemi za Juventus stižu sa svih strana! Poslije blamaže protiv Milana na svom terenu, pali su na peto mjesto Serije A i preti im neigranje u Ligi šampiona naredne sezone.

ŠOK Juventus izbacuju iz Serije A poslije 15 godina

A kako stvari stoje, nije nemoguće ni da budu izbačeni iz Serije A!

Predsjednik Fudbalskog saveza Italije Gabrijele Gravina istakao je da će pokušati da posreduje između Juventusa i UEFA kako bi što pre bio riješen problem nastao zbog Superlige Evrope.

Ipak, Gravina je poručio i da bi Juventus mogao da ozbiljno nastrada ukoliko zvanično ne istupi iz tog takmičenja.

"Ukoliko Juventus do početka narednog šampionata ne odustane od Superlige neće mu biti dozvoljeno da igra u domaćem šampionatu", rekao je Gravina za "Radio Kis Kis".

Juventus je prije tačno 15 godina, u ljeto 2006. godine, bio izbačen iz Serije A, tada zbog čuvenog skandala "Kalčopoli", kada je bilo dokazano da su "bjankoneri" namještali utakmice tokom prethodne dvije sezone.

Gravina je tom prilikom govorio i o načinu kako bi klubovi mogli da smanje sopstvene dugove, a da ne moraju da osnivaju takozvanu Superligu.

"Svijet fudbala dostigao je prag duga od oko pet milijardi evra. Troškovi pod hitno moraju da budu stavljeni pod kontrolu. Za početak, mi ćemo klubovima iz Italije savjetovati da ne podižu budžete u odnosu na prethodnu sezonu. Takođe, svake naredne godine troškovi bi morali da idu naniže za 10 ili 20 odsto. Samo tako fudbal može da preživi", istakao je Gabrijele Gravina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 20:00

    12°C
  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    10°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

63 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

325 cm

Promjena: -1cm

Podaci ažurirani: 23. Apr 2024. 17:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI