Gradska Skupština: Sukob oko projekata koji su potpisani između Miće Mićića i Milorada Dodika

Današnji nastavak, prekinute, tematske sjednice Skupštine Bijeljine ponovo se pretvorio u političko prepucavanje skupštinske većine na čelu sa SNSD-om te Gradonačelnika Ljubiše Petrovića i stranaka okupljenih oko njega.

Gradska Skupština: Sukob oko projekata koji su potpisani između Miće Mićića i Milorada Dodika
FOTO: Bijeljina danas

Po riječima Petrovića skoro svi projekti su stali sa realizacijom i kako sada stoje stvari od njih neće biti ništa.

- Najveći problem je što je ovaj sporazum prošle godine potpisan i ovjeren pečatima dvije političke stranke, a ne institucija Grada Bijeljine i Vlade RS. To je bio politički marketing SDS-a i SNSD-a, a građani Bijeljine su prepoznali neiskrenost u ovom dogovoru te ih kaznili na izborima. Mi podržavamo sve projekte koji se dogovore u institucijama i spremni smo za njih dati podršku, istakao je gradonačelnik Petrović.

Skupštinska većina traži od Grada Bijeljine i Gradonačelnika da pokrenu inicijativu za realizaciju preostalih dogovorenih projekata koji su zacrtani pomenutim sporazumom.

- Zar je problem uputiti zahtjev Vladi RS i napraviti korak ka realizaciji projekta koji nisu završeni ili treba da krenu u ostvarenje. Vlada neće sama inicirati nastavak ovog dogovora, a nije istina da u Semberiju nije došla niti jedna marka po pitanju pomoći Bijeljini. Preko 66 miliona maraka do sada je Vlada RS uložila u određene projekte kako kroz izgradnju nasipa za zaštitu od poplava, izgradnja Bolnice, rekonstrukcija Sokolskog doma i još niz drugih ostvarenih projekta. Očigledno da je do zastoja došlo zbog neaktivnosti gradske uprave koja opstruiše dalju realizaciju ovog projekta. Neophodno je da političke razmjerice potisnemo u stranu, sjednemo skupa, sagledamo šta od ovih projekata možemo realizovati. Neophodno je i revidirati određene projekte i krenuti u realizaciju, istakao je predsjednik Skupštine Aleksandar Đurđević.

Kada je riječ o dva projekta, o kojima je konkretno raspravljano, eventualna izgradnja Studentskog doma te rekonstrukcije Sokolskog doma, odlučeno je da se preispita opravdanost izgradnje Doma učenika, s obzirom na broj učenika i studenata koji bi koristili usluge Doma.

- Nakon završetka rekonstrukcije Sokolskog doma pojavili su se dodatni troškovi za određene radove na rekonstrukciji u iznosu od 800.000 KM. Niko neće biti oštećen niti za jednu marku koja je opravdano utrošena u rekonstrukciju. Naše stručne službe će preispitati kako se sada pojavila onolika razlika, preispitaćemo sve i ako ustanovimo da je bilo nekih malverzacija, kaznićemo odgovorne. Sokolski dom će ponovo vratiti u svoje prostorije organizacije koje su bili korisnici ovog prostora i prije rekonstrukcije, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović

Odbornici su usvojili informacije o izgradnji Vatrogasnog doma i navodnjavanju poljoprivrednog zemljišta u Semberiji.

D. Tešić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA