Očekuje se stotinjak izlagača iz Srpske i regiona

Dvodnevna turistička manifestacija "Bijeljina-turist 2012" počinje u petak, 20. aprila, i okupiće stotinjak izlagača iz Republike Srpske i regiona.

Očekuje se stotinjak izlagača iz Srpske i regiona

Direktor Turističke organizacije opštine Bijeljina Simo Laketić kaže da se do danas prijavilo 70 učesnika - izlagača iz Republike Srpske, Bugarske, Grčke, ali da ih najveći broj, oko 50 odsto, kao i prošle godine, dolazi iz Srbije.

Ovo je treća manifestacije na kojoj će izlagači imati priliku da promovišu turističke operatere iz svoje lokalne zajednice. Istovremeno, prema programu sajma, biće predstavljena gastro-ponuda tradicionalnih jela sa područja sa kojih učesnici dolaze.

Na sajmu, koji organizuje Turistička organizacija iz Bijeljine, biće promovisani i restorani i kuhinje lokalnih zajednica.

Laketić je Srni rekao da je razlog manjeg ili istog broja izlagača kao i prethodne dvije godine u Bijeljini to što se u isto vrijeme održavaju velike sajamske manifestacije u okruženju.

"Međunarodni sajam u Bijeljini vjerovatno neće imati veći broj učesnika u odnosu na prethodne dvije godine, jer se u isto vrijeme u okruženju održava pet-šest sajmova - Budva, Beograd, Bor, Niš ... te će izvjestan broj prošlogodišnjih izlagača u Bijeljini ovaj put otići na neke od tih manifestacija", rekao je Laketić.

On je najavio da očekuje učešće jedne grupe vinara iz Mađarske."Na ovom sajmu promovisaćemo sve što smo radili u protekloj godini na obogaćivanju turstičke ponude naše opštine", dodao je Laketić.

On je najavio predstavljanje domaćih manifestacija - kao što su umjetničke kolonije, "Drinska regata", "Zlatni kotlić", a biće održani i susreti ljubitelja dvotočkaša, ali i prvi put manifestacija "fićijada" koja će okupiti zaljubljenike u ovaj, sada već, istorijski automobil.

Sajam "Bijeljina-turist 2012" svečano će biti otvoren u Tržnom centru "Tom" u 12.00 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA