Petrović: Razvoj Bijeljine nije u pitanju nijedne sekunde

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović rekao je da "upitnost razvoja Bijeljine ne postoji nijedne sekunde", zato što je riječ o projektima koje finansira narod, a ne bilo ko drugi".

Petrović: Razvoj Bijeljine nije u pitanju nijedne sekunde

"Određeni problemi javljaju se zbog toga što pri realizaciji određenih projekata nije vođeno računa da ih prati odgovarajuća dokumentacija, kao što je to bio slučaj i sa popločavanjem gradskog trga", rekao je Petrović novinarima nakon tematske sjednice Skupštine grada Bijeljina.

On je rekao da će Gradska uprava platiti "sve što je izvođač radova uradio na određenom objektu i što je u skladu sa zakonskim procedurama", dodajući da se moraju poštovati zakonske procedure i tenderska dokumentacija.

Petrović je naveo da će Gradska uprava izvršiti detaljniju reviziju poslovanja AD "Vodovod i kanalizacija", dodajući da nisu u skladu "visoka cijena vode, skupi priključci na vodovodnu mrežu" i "rate kredita koje ne mogu da se servisiraju".

On je naveo da će "revizija sve utvrditi" i da će se postupati u skladu sa tim.

Kada je riječ o AD "Grad", Petrović je rekao da je Gradska uprava spremna da, zajedno sa predsjednikom Skupštine grada Bijeljina i direktorom AD "Grad", obavi razgovor i u Vladi Republike Srpske, navodeći da je neophodna izmjena statuta AD "Grad" i odluka da preduzeće može preći u lokalnu nadležnost.

On je naveo da Gradska uprava nema namjeru da gasi bilo koje preduzeće, ali da se zakon mora poštovati.

Skupština grada Bijeljina izrazila je zabrinutost zbog smanjenih aktivnosti na realizaciji, projektovanju i planiranju infrastrukturnih projekata u proteklom periodu, jedan je od zaključaka današnje tematske sjednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA