Obilježena slava manastira Vasilija Ostroškog u Bijeljini FOTO

Manastir Svetog Vasilija Ostroškog u Bijeljini obilježio je danas krsnu slavu, a tim povodom liturgiju su služili Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije i episkop osiječko-poljski i baranjski Heruvim.

Obilježena slava manastira Vasilija Ostroškog u Bijeljini FOTO

Obilježavanje slave manastira proteklo je uz poštovanje svih epidemioloških mjera.Vladika Fotije poručio je u besjedi da je Sveti Vasilije Ostroški jedan od najpoštovanijih svetitelja u srpskom narodu koji je i za života smatran svetiteljem.

"Za života su njegove molitve postajale djelo, Bog je čuo njegove molitve jer je bio pravedan", rekao je vladika Fotije.

Govoreći o životnom putu Svetog Vasilija Ostroškog, vladika Fotije je rekao da je ovaj svetitelj pomagao i molio se za svakog bilo gdje da se našao.

"Posljednjih 15 godina svoga života svetitelj je živio u isposnici u koju se povukao na Ostrogu. Živio je u velikom podvigu nastavljajući svoje djelovanje, poučavajući svoj narod vjeri pravoslavnoj i moleći se Bogu za svoj narod", rekao je episkop Fotije.

On je istakao da se danas svi mole za ovaj grad, njegov napredak, za Republiku Srpsku, da se ne šire bolesti, prestane epidemija, a posebno da nastane mir među Srbima, da nema svađa i sukoba i da budu onakvi kakve ih Jevanđelje uči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA