Napadač iz Kazanja priznao krivicu: Ubio sedam učenika i dva nastavnika, ranio 23 osobe

Ilnaz Galavijev koji je pucao na učenike i nastavnike u gimnaziji u Kazanju priznao je krivicu, rekao je predstavnik istrage u Sovjetskom okružnom sudu u Kazanju.

Napadač iz Kazanja priznao krivicu: Ubio sedam učenika i dva nastavnika, ranio 23 osobe
FOTO: Yuri Kochetkov/EPA

Istražitelj je saopštio da je protiv Galavijeva podignuta optužnica za ubistvo dvije i više osoba, za šta je u potpunosti priznao krivicu.

- Osim ličnog priznanja, umiješanost u izvršenje inkriminisanih zločina potvrdili su i svjedoci - rekao je predstavnik istrage.

Predstavnik istrage u sudu je rekao da je Galavijev tokom napada u školi ispalio najmanje 17 hitaca, prenosi "Sputnjik".

Na pitanje sudije da li boluje od neke teške bolesti, Galavijev je odrično odgovorio. Ranije je portparol Istražnog komiteta Rusije Svetlana Petrenko saopštila da je napadač imao dijagnostifikovano oboljenje mozga 2020. godine.Sud je Galavijevu odredio pritvor od dva mjeseca kao preventivnu mjeru.

Portal "Lajf.ru", pozivajući se na izvore, javlja da su tokom pretresa stana napadača pronađene komponente za pravljenje improvizovane eksplozivne naprave, flaša tinkture i "snimci".

Na mjestu tragedije zaplijenjeno je 445 metaka za poluautomatsko oružje, nož i eskplozivna naprava. Prema riječima izvora, na licu mjesta pronađeno je i 29 čaura.

Na krivicu Galavijeva ukazuje i njegov kanal na "Telegramu", gdje je samo 20 minuta prije incidenta spomenuo svoje planove.

U pucnjavi, koja se juče dogodila u školi u Kazanju, poginulo je sedam učenika i dva nastavnika, a 23 osobe su povrijeđene.

Predsjednik Tatarstana Rustam Minihanom izjavio je da je napadač 19-godišnji mladić koji je imao dozvolu za oružje.

U Tatarstanu je danas proglašen dan žalosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA