U Teksasu su tigrovi omiljeni kućni ljubimci, ali kad pobegnu...

Teksas ima veliku populaciju tigrova, kao egotičnih kućnih ljubimaca širom države i ništa nije neobično da ulicama prošeta tigar ili se odmara na travnjaku ispred kuće.

U Teksasu su tigrovi omiljeni kućni ljubimci, ali kad pobegnu...

Iako su zakoni o egzotičnim kućnim ljubimcima fleksibilni, u Hjustonu je zabranjeno držanje tigrova kao kućnih ljubimaca.

Uplašeni građani Hjustona snimili su bengalskog tigra kako šeta ulicom u ranim jutarnjim satima. Vlasnik ovog egzotičnog ljubimca nije imao dozvolu za čuvanje tigra, pa je pobegao, što se vidi na snimku.

A vidi se i kako policija reaguje na ovu divlju mačku, sa uperenim pištoljem ka tigru koji lagano korača ka njima.

Prema procenama Svetskog fonda za divlje životinje, u divljini živi oko 3.900 tigrova, što ih čini ugroženom i zaštićenom vrstom.

U Teksasu zakon odobrava da tigar može da se čuva kao kućni ljubimac, a po nekim procenama u Teksasu živi od 2.000 do 5.000 tigrova.

Prema izveštaju američkog državnika iz Ostina iz 2018. godine, veruje se da Teksas ima najveću populaciju tigrova na svetu odmah posle Indije.

Teksas zahteva od vlasnika da registruju svoje tigrove kod države, ali mnogi to ne čine, a država nema zakon koji zabranjuje privatno vlasništvo nad tigrovima ili drugim egzotičnim životinjama. Držanje tigra u Hjustonu je kažnjivo.

Pokušaj posedovanja tigrova kao kućnih ljubimaca u Teksasu više puta je doveo do tragedije. Često zalutaju na auto-put, pa nastradaju.

Neki nemarni vlasnici svoje kućne ljubimce „drže" u malim kavezima, pa Služba za zaštitu životinja mora da ih spasava. Primer je tigar Loki, koji je 2019. godine spasen iz malog kaveza u Hjustonu, gde je prema njemu nemarni vlasnik loše postupao. Danas je na ranču u Dalasu.

Ove divlje životinje predstavljaju i opasnost za stanovništvo jer je tokom prethodnih godina zabeleženo nekoliko napada tigrova na decu sa, nažalost, smrtnim ishodom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA