Grad Bijeljina subvencioniše prevoz učenika

 • BIJELJINA
 • 14. May 2021.

Gradonačelnik LJubiša Petrović potpisao je danas ugovore sa šest autoprevoznika o subvencionisanju prevoza 1070 učenika osnovnih i srednjih škola sa područja Grada Bijeljina.

Grad Bijeljina subvencioniše prevoz učenika

„Učešće Grada u subvencionisanju je 30 konvertibilnih maraka po učeniku.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Na ovaj način izbjegli smo povećanje cijene prevoza, roditeljima omogućili uštedu u kućnom budžetu, a autoprevoznicima ublažili posljedice štete koju trpe zbog epidemije virusa korona", istakao je Petrović.

Autoprevoznik Milan Čuturić zahvalio je gradonačelniku i Gradskoj upravi na razumijevanju koje su iskazali povodom subvencionisanja.

„Cijena prevoza za učenike ostaje ista i iznosi od 45 do 75 KM, u zavisnosti od relacije. Kao što znate naša djelatnost je jedna od najpogođenijih posljedicama virusa korona i zato nam je subvencija itekako dobro došla", zadovoljan je Čuturić.

Na sastanku je bilo riječi i o iznalaženju boljih rješenja u vezi sa funkcionisanjem gradskog saobraćaja, naročito u centru grada.

„Zakazali smo sastanak za četvrtak naredne sedmice sa predstavnicima resornih odjeljenja Gradske uprave, Policijske uprave Bijeljina i autoprevoznika, da bismo čuli stručna mišljenja s ciljem boljeg regulisanja saobraćaja", najavio je gradonačelnik Petrović.

On je dodao da će se na ovaj način krenuti u postupak rješavanja problema saobraćajne gužve i nedostatka javnog gradskog prevoza, ocjenjujući kao nedopustivo da ga drugi dan po veličini u Republici Srpskoj još nema.

Vlasnik preduzeća „Semberija-transport" Pantelija Mitrović poručio je da bi uvođenje javnog prevoza bilo veoma značajno, kako sa aspekta povezivanja ruralnog područja sa gradom, tako i zbog jeftinijeg prevoza građana.

„Za prevoznike bi to bilo izuzetno korisno, jer bi smo obezbijedili sigurnije poslovanje i očuvanje radnih mjesta. Uz dogovor sa gradonačelnikom, javni prevoz bio bi subvencionisan, kao što je to praksa u većini razvijenih država. Prema dosadašnjim iskustvima potrebno je oko godinu dana da se izradi kvalitetna studija izvodljivosti, da bismo krenuli u realizaciju, a mi smo danas sa gradonačelnikom započeli razgovore na tu temu i očekujemo da ovaj projekat i zaživi", zaključio je Mitrović.

17°

 • 05:00

  16°C
 • 08:00

  19°C
 • 11:00

  25°C
Umjereno oblačno
Drina Radalj

85 cm

17.06. 00h -8cm

Sava Jamena

313 cm

17.06. 00h 0cm

★ BDBOX oglasi SVI OGLASI