Potraga još traje: Najtraženijem bjeguncu ni traga, stiže novi kengur

Kengur Koki Kol, prozvan najpoznatijim bijeljinskim bjeguncem, ni osam mjeseci nakon što je nestao još nije pronađen, iako vlasnik i mještani i dalje tragaju za njim.

Potraga još traje: Najtraženijem bjeguncu ni traga, stiže novi kengur

Ipak, za nekoliko dana, kako je za "Nezavisne" potvrdio Nikola Tanasić, vlasnik ranča "Tanasić", iz Češke im stiže novi kengur.

Prema Tanasićevim riječima, odbjegli kengur je posljednji put viđen prije dva-tri mjeseca, a od tada mu se gubi svaki trag.

"U zadnje vrijeme ga mještani ne viđaju, odnosno u zadnjih dva-tri mjeseca niko mi se nije javio. Do tada su mi mještani s vremena na vrijeme javljali da su ga viđali, i to uglavnom noću", priča Tanasić.

Naglašava da sve vrijeme tragaju za njim te da neće odustati od potrage.

"Iako i dalje nastavljamo da tražimo kengura, sljedeće sedmice, odnosno za nekoliko dana nam stiže drugi kengur iz Češke", kazao je Tanasić.

Prema njegovim riječima, kengur je proslavio njegov ranč, koji je postao prepoznatljiviji zbog njegovog bijega.

Mjesecima su mještani i sugrađani učestvovali u potrazi za kengurom, a u nekim trenucima su mu bili za petama.

Tanasić je ranije rekao da je kengur tada bio uhvaćen u jedan plastenik koji je bio šupalj pa je uspio pobjeći. Iako je, kako je naveo, u roku od 10 minuta dignut dron, nisu ga uspjeli uočiti zbog brzine kojom se kretao.

U pomoć im je pristigla i Civilna zaštita, koja im je dala mreže i dronove, kao i lokalni lovci koji su im ponudili dvije puške s injekcijama za uspavljivanje.

Tanasić je tada naglasio da im je cilj da kengur bude što prije pronađen i zbrinut jer dolazi zima, a uzevši u obzir da je tropska životinja, teško bi preživio zimu u divljini.

Ipak, s obzirom na to da je Tanasić kazao da je kengur viđen nedavno, on je ipak uspio preživjeti zimu.

Kengura su dobili na poklon od prijatelja iz Češke i, uz ostale životinje koje posjeduju, napravili su mali zoološki vrt.

"Turisti su bili oduševljeni kad smo ga nabavili jer ga je veoma teško vidjeti na našim prostorima, pogotovo što je kod nas bio pušten i turisti su mogli slobodno da mu priđu. Danas se raspituju da li imamo informacija o njemu, da li je pronađen i slično", dodao je Tanasić.

Kengur Koki Kol nestao je s ovog ranča u septembru lani. Kako kažu, pobjegao je dok su se djeca igrala s njim, a kapija je ostala otvorena.

Potrazi su se priključili stanovnici Semberije, od najmlađih pa do najstarijih. Vlasnici su tada ponudili novčanu nagradu onome ko uspije da uhvati Kokija Kola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA