Rekordan broj učesnika na Horskom festivalu u Bijeljini

Jubilarni 20. Horski festival "Majske muzičke svečanosti" u Bijeljini održan je drugu godinu onlajn i imao je rekordan broj ansambala, solo pjevača i broja zemalja iz kojih su se učesnici prijavili, rekao je Srni portparol Festivala Stevan Čukić.

Rekordan broj učesnika na Horskom festivalu u Bijeljini

"Važno je istaći da se prijavio veliki broj novih učesnika koji se nisu takmičili ranije na našem festivalu, velikim dijelom zahvaljujući prethodnim učesnicima koji imaju samo dobre kritike, a kvalitet je bio na izuzetnom nivou", ocijenio je on.U ime organizatora Srpskog pjevačkog društva "Srbadija", Čukić je pohvalio sve učesnike koji su se potrudili da i u ovim teškim vremenima održe visok kvalitet u radu.

"To je dokaz da pandemija virusa korona ne može da zaustavi kulturu i umjetnost i da horovi jedva čekaju žive nastupe pred mnogobrojnom publikom", rekao je on.Prvoplasirani u kategoriji mješovitih horova je Hor "Josif Marinković" iz Zrenjanina, a u kategoriji mješovitih kamernih horova i pravoslavne duhovne muzike Ansambl "Serbika" iz Sremske Mitrovice.

U kategoriji muških horova najbolji su bili Vokalna skupina Ivana Cankarja iz LJubljane i hor iz Kijeva, dok je među ženskim horovima najbolji bio hor iz Poljske, odakle je i pobjednički hor u kategoriji dječijih horova.

U kategoriji folklora pobjednik "Majskih muzičkih svečanosti" je Etno-grupa "Kolevka" iz Stare Pazove, prvoplasirani vokalni ansambl je Oktet "Planika" iz Slovenske Bistrice, a u kategoriji pop i džez muzike, koja je nova na festivalu, najbolji je bio Vokalni kvartet "Vita Brevis" iz Zrenjanina.

Kada je riječ o solo pjevačima, prvoplasirani po kategorijama su Mia Marković iz Požarevca, Natalija Erdeljan iz Novog Sada, Milica Žižić iz Podgorice, LJubica Mirković iz Nikšića i Nina Lazendić iz Kragujevca.

Horski festival "Majske muzičke svečanosti", u organizaciji Srpskog pjevačkog društva "Srbadija", okupio je 50 ansambala i 37 solo pjevača iz Ukrajine, Poljske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

10°

  • 23:00

    10°C
  • 02:00

    10°C
  • 05:00

    9°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: 1cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI