Predstavljena knjiga "Majka"

U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini večeras je predstavljen roman "Majka" autora Milenka Avramovića.

Predstavljena knjiga "Majka"

Avramović je rekao da knjiga predstavlja srpsku priču o stradanju srpskih majki i njihovih sinova, ali da je ovo roman i o majkama bez obzira na vjeroispovijest, socijalnu i kulturnu poziciju.

"Ambijent u kojem se nesreća u BiH dešavala bio je isti za sva tri naroda koja su se našla u grotlu rata. Majčine suze su iste i ljubav majke ne poznaje granice", poručio je autor knjige.

On je dodao da je ovo dirljiva priča o majkama koje brižno vaspitavaju i pripremaju svoje sinove za život, a onda ih na kraju nesrećne i slomljene bolom ispraćaju na frontove i čekaju da im se vrate.

"Mnoge su srećne kad im se sinovi vrate, ali ove nisu imale tu sreću", rekao je Avramović i dodao da je inspiraciju za ovu knjigu dobio prilikom posljednjeg susreta sa generalom Ratkom Mladićem u Vlasenici koji je tamo odao priznanje najzaslužnijima za stvaranje Republike Srpske - majkama koje su u otadžbinu ugradile sinove, muževe i braću.

Pisac je junake romana proveo kroz 15 događaja koji dokazuju da je postojao savršeni plan po kojem se narod tukao i ginuo kao u rimskom Koloseumu, dok su oni koji su to režirali sjedili i čekali kraj.

Milenko Avramović rođen je 1959. godine u selu Vukovići, u opštini Milići. Srednju školu je završio u Sarajevu, a Vojnu akademiju i Generalštabnu školu u Beogradu. Rat koji je izbio na prostorima bivše Jugoslavije zatekao ga je u Sloveniji i vihor rata ga je vratio u Sarajevo. Bio je na prvim linijama odbrane svog naroda, gdje je komandovao i rukovodio jedinicama Vojske Republike Srpske.

Avramović je autor romana "Odloženo vjenčanje 1 i 2" i "Ljubav u zagrljaju smrti"

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA