Otvoren novi proizvodni objekat pekare "Bodaksko"

U Bijeljini je otvoren novi proizvodni objekat pekarsko-proizvodnog pogona "Bodaksko", površine 400 metara kvadratnih, vrijedan oko 600.000 KM.

Otvoren novi proizvodni objekat pekare "Bodaksko"

Pogon su svečano otvorili ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Republike Srpske Miroslav Milovanović i vlasnik ove prepoznatljive pekarske kuće u Semberiji Njegoslav Zagorac.

Milovanović je rekao da je resorno ministarstvo sa ciljem poboljšanja prerađivačkih kapaciteta u Srpskoj investiralo oko 90.000 KM u proizvodni objekat pogona "Bodaksko" u Bijeljini, koji danas obilježava 15 godina uspješnog rada na području ove opštine.

"Sigurno je da u cijeloj Srpskoj ima mnogo ovako dobrih primjera, kojima svake sedmice i prisustvujem", rekao je Milovanović, navodeći da je iz ugla Vlade Srpske i Ministarstva veoma važno da je u ovaj pogon uloženo nekoliko stotina hiljada KM.

"U skladu sa pravilnikom podržavamo ovakve prerađivačke kapacitete", rekao je Milovanović i istakao da je "Bodaksko" u zahtjevu dostavljenom Ministarstvu prikazao troškove za investiciju u opremu od 220.000 KM, nakon čega je Ministarstvo ovom preduzeću izdvojilo oko 90.000 KM.

Zagorac je izrazio zadovoljstvo što je nakon 15 godina rada i kontinuiranog uspjeha otvoren ovaj objekat vrijedan oko 600.000 KM, koji ima kapacitete i više nego što tržište traži.On je rekao da zbog recesije postoje problemi, ali da će ''Bodaksko'' obazrivo širiti tržište i kapacitete.

"Bodaksko" trenutno zapošljava ukupno 35 radnika u sva četiri objekta u gradu. Proizvodi oko 150 različitih artikala, nekoliko hiljada vekni hljeba dnevno i isto toliko pekarskih lepina kao najtraženijih proizvoda.

Dio osoblja kompanije "Bodaksko" biće preseljen u novi pogon, a biće zaposleno još osam novih radnika u narednih sedam do 10 dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA