Kraj realizacije besplatnih kurseva za nezaposlena lica sa evidencije Zavoda/CISO-a

U JU Zavodu za zapošljavanje RS, Filijala Bijeljina, Centru za Informisanje, Savjetovanje i Obuku Bijeljina privodi se kraju realizacija besplatnih kurseva za mlada, nezaposlena lica sa evidencije Zavoda/CISO-a.

Kraj realizacije besplatnih kurseva za nezaposlena lica sa evidencije Zavoda/CISO-a

Krajnji cilj organizovanja kurseva bilo je certifikovanje korisnika CISO Bijeljina, međunarodno priznatim certifikatima, koji će doprinijeti povećanju njihove zapošljivosti na tržištu rada.

Početkom maja planirano je da 29 korisnika dobije certifikat za engleski jezik, a 39 ECDL certifikat za rad na računaru.

Mogućnost pohađanja kurseva su imali svi aktivni korisnici CISO Bijeljina, koji su registrovani na evidenciji Zavoda, a prilikom evidentiranja u CISO su se izjasnili da žele pohađati kurseve u cilju povećanja sopstvene zapošljivosti.

Podsjećamo da je Centar za Informisanje, Savjetovanje i Obuku otvoren u septembru prošle godine, sa ciljem da radi na povećanju zapošljivosti mladih nezaposlenih lica na području opštine Bijeljina.

Centar je dio projekta YERP (Program zapošljavanja i zadržavanja mladih), koji zajednički sprovodi 5 UN agencija: UNDP; UNICEF; UNFPA; IOM; UNV, a otvoren je u sklopu Zavoda za zapošljavanje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    8°C
  • 08:00

    11°C
  • 11:00

    18°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

139 cm

Promjena: -3cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI