Na sajmu turizma 90 izlagača

Na Međunarodnom sajmu turizma i gastrokulture "Bijeljina-turist 2012" koji je danas otvoren u Bijeljini učestvuje oko 90 izlagača iz Republike Srpske, Federacije BiH i regiona.

Na sajmu turizma 90 izlagača

Direktor Turističke organizacije u Bijeljini Simo Laketić rekao je da na sajmu učestvuju i izlagači iz Bugarske, Grčke, Rusije , a najveći broj izlagača, oko 50 odsto, je iz Srbije.

"Nadamo se da ćemo ovaj sajam iskoristiti za promociju turističke ponude i za ostvarivanje posebnih rezultata zbog kojih će naši gosti doći i narednih godina i učestvovati na ovom sajmu", rekao je Laketić, i dodao da izlagači imaju priliku da promovišu turističke operatere iz svoje lokalne zajednice i predstave tradicionalna jela područja iz kojih dolaze.

"Cilj ovog sajma je ostvarivanje poslovnih kontakata i promocija turističkih i ugostiteljskih objekata turističkim organizacijama u okruženju", rekao je Laketić.

`Pomoćnik ministra trgovine i turizma Republike Srpske Dušanka Tegeltija rekla je da je ovo značajan sajam koji postaje tradicija.

"U odnosu na prvi sajam održan 2010. godine krug izlagača se značajno proširio, kao i broj posjetilaca", ocijenila je ona i dodala da Bijeljina ima veliki turistički potencijal i da posebno treba da razvija eko-turizam, vjerski turizam i ugostiteljstvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA