U utorak nastavak pete sjednice Skupštine Grada

Peta redovna sjednica Skupštine Grada Bijeljina, zbog isteka radnog dana, prekinuta je i biće nastavljena u utorak, 15. juna, u devet časova.

U utorak nastavak pete sjednice Skupštine Grada

Sjednica je počela minutom ćutanja povodom smrti ranijeg odbornika Pantelija Savića. U dosadašnjem toku sjednice usvojene su 24 tačke dnevnog reda, a na drugom zasjedanju pred odbornicima će se naći još 13 tačaka.

- Usvojili smo odluke o izvršenju budžeta, pristupanju izradi strateških dokumenata i odluke o imovinsko-pravnim pitanjima Grada. Nakon pauze, raspravljali smo o subvencijama za novorođenčad i djecu koja pohađaju privatne vrtiće, a postignuta je saglasnost da Skupština na sledećoj sjednici dopuni i unaprijedi te odluke. Usvojene su odluke i o pitanjima iz domena nauke, obrazovanja i zaštite prava lica sa invaliditetom. Današnja sjednica je bila plodonosna, i protekla je uz međusobno uvažavanje odbornika, a u nastavku nas očekuje još zanimljivih i važnih tema za građane Bijeljine - istakao je predsjednik Skupštine Grada Bijeljina Aleksandar Đurđević.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović smatra da je rasprava o izvršenju Budžeta Grada Bijeljina za 2020. godinu pokazala da su u prethodnoj godini stvorene nepredviđene obaveze koje opterećuju ovogodišnji budžet.

- Odbornici su danas, uz konstruktivnu raspravu, usvojili veoma važne odluke za Grad Bijeljinu i sve naše sugrađane. U nastavku sjednice nas takođe očekuju zanimljive teme, poput više izvještaja o radu javnih preduzeća i ustanova - naglasio je gradonačelnik Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA